Η επεξεργασία των μετρήσεων, η μετάδοσή τους στο cloud, η σχεδίαση των διαγραμμάτων και η παρουσίαση τους έχει γίνει από τον Δρ. Τοπάλη Ευάγγελο σε συνεργασία με τον φοιτητή Συμεωνίδη Οδυσσέα.
Η υλοποίηση της μακέτας και η σύνδεση των αισθητήρων έγινε στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας των Καννέλη Νικόλαου και Κατεργάρη Ευάγγελου με εισηγητή τον Δρ. Τοπάλη Ευάγγελο.
Το σύστημα που παρουσιάζεται παρακάτω αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος εποπτείας και ελέγχου ενός θερμοκηπίου, μέσω κατάλληλου υλικού-λογισμικού.Θα μπορεί να διασυνδέεται στο διαδίκτυο και μέσω αυτού να γίνεται έλεγχος ενεργοποιητών και ταυτόχρονα παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών του θερμοκηπίου.Επίσης για την καλύτερη προσέγγιση των πραγματικών συνθηκών και αναγκών ενός θερμοκηπίου έχει κατασκευαστεί η παρακάτω μακέτα.

Το σύστημα που υλοποιήθηκε παρακολουθεί και καταγράφει τις περιβαλλοντικές συνθήκες σε ένα θερμοκήπιο.
Oι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται είναι:
- 1.Αισθητήρας έντασης φωτός Photocell.
- 2.Αισθητήρας βροχής FC-37.
- 3.Αισθητήρας υγρασίας χώματος FC-28.
- 4.Αισθητήρας θερμοκρασίας-υγρασίας DHT11.
- 5. Αισθητήρας απόστασης υπερήχων HC-SR04 για την μέτρηση των εκατοστών χώματος του θεμοκηπίου.
Στη μακέτα χρησιμοποιήθηκε ένας ανεμιστήρας για να καλύψει την ανάγκη μείωσης υγρασίας και θερμοκρασίας,όταν η θερμοκρασία φθάσει στους 35 βαθμούς κελσίου ο ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί.Για τον έλεγχο της ροής του υγρού υπάρχει μία μαγνητική ελεγχόμενη βαλβίδα, η οποία όταν τεθεί υπό τάση 12V ανοίγει και επιτρέπει στο υγρό να περάσει.Το συμβάν θα εκτελεστεί όταν η υγρασία του εδάφους πέσει κάτω από μία τιμή,τότε η βαλβίδα θα ανοίξει και το χώμα θα ποτιστεί.